Je kind is volop in de groei en heeft dus eten en drinken nodig met voldoende voedingsstoffen. Maak gezond eten daarom leuk en lekker: thuis, op school en buiten de deur. Het Toon Hermans Huis in Ede doet hier ook aan mee. Tijdens een inloop-middag met de kinderen hebben we gezonde snacks en water met een smaakje gemaakt.

IMG_20170913_141503639Het is leuk om te zien hoe kinderen bezig zijn met maken van een gezonde snack en water met een smaakje. Ik had voor fruit, komkommer, tomaten en kruiden gezorgd en de tafel leuk aangekleed. Eerst wisten de kinderen niet zo goed wat ze moesten doen met de kruiden. Door ze te laten kijken, ruiken en proeven werden ze geïnspireerd. De kinderen maakten uiteindelijk de meest bijzondere combinaties met het water.

Natuurlijk hebben we ook een gezonde snack en water met een smaakje voor de begeleiders van de kinderen gemaakt. Het was een super gezellige middag in het Toon Hermans Huis in Ede.

Ook met je (klein)kinderen aan de slag met gezonde voeding? Kom eens langs voor tips, een consult tips of doe inspiratie op via de website van het Voedingscentrum.

Warme groet,

Lydia

 

Stel hier je vraag of geef een reactie