Wist je dat aromatherapie je gezondheid en herstel kan bevorderen? Het kan je helpen bij vervelende ongemakken en pijn, maar ook ter ondersteuning bij stress in huis of op je werkplek. Bij aromatherapie wordt er gebruikt gemaakt van de heilzame eigenschappen van kruiden, bloemen, bomen, wortels en planten die diep doordringen in lichaam en geest. Meer algemene informatie vind je op de website van Stichting Aromatherapie.

In mijn praktijk geef ik ontspanningsmassage met etherische oliën. Deze olie meng ik met een basis olie. Kies je voor aromatherapie dan hou ik rekening met jouw wensen en klachten. De oliën hebben een aangename geur en elke olie richt zich op één of meerdere organen, aandoeningen of gemoedstoestand.

Tijdens de massage neemt je huid de olie op en komt direct in je lichaam terecht. Ze hebben hierna een direct merkbare werking op lichaam en geest. Na de massage behandeling geef ik je persoonlijk advies om het resultaat langer vast te houden. Denk aan een aromalampje voor het slapen gaan, te koken met kruiden, wortels, planten, een douchegel of bodylotion gericht op jou klachten.

Zelf gebruik ik een aroma lampje bijvoorbeeld om heerlijk weg te kruipen onder een dekentje. Gewoon even ontspannen met een lavendel geurtje.  Je kan ook denken aan een geurtje dat je aan vroeger doet denken. Die heerlijke appeltaart die oma bakte, gebruik hiervoor kaneel. Zelf ben ik een fan van lavendelolie. Deze olie kan je voor heel veel doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld; rust, migraine, acne, eczeem, insectenbeten, ontstekingen, spijsvertering etc. Ben je ook nieuwsgierig geworden wat aromatherapie voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak.

Warme groet,

Lydia

 

Stel hier je vraag of geef een reactie