Wat is aromatherapie? 

Bij aromatherapie wordt er gebruik gemaakt van de heilzame eigenschappen van kruiden, bloemen, bomen, wortels en planten die diep doordringen in lichaam en geest. Hiervan worden essentiële oliën gemaakt die gezondheid en herstel bevorderen tijdens het gebruik. Je kan dan denken aan vervelende ongemakken en pijn, maar ook ter ondersteuning bij stress in huis of op werkplek. Het wordt regelmatig gebruikt ter ontspanning bij een massage en in de sauna. De oliën hebben een aangename geur en elke olie richt zich op één of meerdere organen of aandoeningen. Meer algemene informatie vind je op de website van Stichting Aromatherapie.

HOE GAAT EEN AROMATHERAPIE BEHANDELING?

Tijdens een aromatherapie mengen we een basis olie met etherische oliën met een specifieke werking, gebaseerd op jouw klachten en wensen. Tijdens de massage neemt je huid de olie op en komt in je lichaam terecht. Ze hebben hierna een direct merkbare werking op je gemoedstoestand en lichamelijke klachten.

Na de behandeling

Na de behandeling krijg je persoonlijke advies om het resultaat langer vast te houden. Bijvoorbeeld om beter te kunnen slapen, met behulp van oliën en een aromalampje en gerichte voedingsadviezen waar je etherische oliën toegevoegd aan je voedingspatroon. Het is mogelijk om een enkele behandeling te boeken of een traject te plannen waarin we gericht werken aan een gezamenlijk doel.

Tevens geef ik Dorn therapie behandelingen. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op.