Wat is babymassage?

Liefdevol lichamelijk contact is een onmisbaar onderdeel voor een gezonde ontwikkeling van je kindje op zowel lichamelijk als geestelijk gebied.  Al tijdens de zwangerschap is de huid daarbij het communicatiemiddel tussen jou en je kindje. Tijdens de babymassage sessie behandelen we de toepassing van gerichte aanraking en speciale massagetechnieken voor baby’s. Het is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen, je kindje te leren begrijpen en aan te voelen door het geven van gerichte, bewuste en vooral liefdevolle aanrakingen

Het is mogelijk om je baby te laten masseren, of om het zelf te doen en direct te leren hoe je dit zelf thuis kunt doen. Er is geen speciale (voor)kennis voor nodig, iedere ouder/ verzorger kan het leren! . We kiezen samen een manier die bij jullie past. Dat kan met een eenmalige sessie of meerdere sessies bij jullie thuis of in de praktijk.

Wil je zelf tijdens of na de zwangerschap worden gemasseerd? Boek dan een zwangerschapsmassage / mamamassage.

Voor wie is babymassage geschikt?

Babymassage combineert een tijd van rust en ontspanning met spontaniteit en plezier met elkaar! Het is geschikt voor alle baby’s, vanaf de eerste dagen na de geboorte tot de leeftijd van ongeveer 8-9 maanden.

Babymassage is extra waardevol voor baby’s:
♥ Die erg veel huilen
♥ Met darmkrampjes/verstopping/voedingsgerelateerde problematiek
♥ Onrustige baby’s/onrustige slapers
♥ Die over strekken
♥ Die te vroeg geboren zijn/ couveuse baby’s
♥ Met een lichamelijke of geestelijke handicap (bijv. Down Syndroom)
♥ Die geadopteerd zijn/ in pleegzorg
♥ Met een “verhaal” (bijv. na een moeizame/bijzondere zwangerschap/bevalling of bij een tienerzwangerschap)

Wat zijn de effecten van babymassage?

Je geeft hen hierdoor een gevoel van geborgenheid, veiligheid en zelfvertrouwen wat de basis legt voor het opgroeien tot een stabiele en (emotioneel) evenwichtige persoonlijkheid.

Het is wetenschappelijk bewezen dat babymassage een positief effect heeft op:
♥ De bloedsomloop
♥ De ademhaling
♥ De spijsvertering
♥ Het immuunsysteem
♥ Het slaap/slaapritme
♥ De ontspanning van spieren

Belangrijkste motto is: leer en reageer,volg je gevoel, bewonder en verwonder! Je kindje is je beste leermeester! Wil je meer weten over dit onderwerp, lees dan eens de pagina van Ouders van Nu over babymassage.