Wat is HotStone?

Hotstone massage is een massagebehandeling met warme stenen. De stenen komen uit een warm-water bad en hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden. Hiervoor worden basalt stenen gebruikt. Basalt is een ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen houden daardoor de warmte goed vast. Er zijn verschillende massages beschikbaar tussen 30 en 60 minuten, maar ook in de vorm van een volledig arrangement.

Hoe gaat een hotstone massage?

Een aantal stenen worden op een deel van het lichaam neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen kan het warmte-effect doelgericht worden toegepast. Vervolgens masseer ik het lichaam afwisselend met en zonder de stenen. Als er op één plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en mijn handen gelijktijdig hun werk, wat de massage effectiever maakt.

Deze massage is met name geschikt bij:
♥ Spanningsklachten
♥ Stressklachten
♥ Spierproblemen
♥ Fibromyalgie
♥ Gewrichtsproblemen
♥ Beperkte doorbloeding

Wil je meer algemene informatie over hotstone massages, kijk dan eens naar dit artikel van Gezondheid.me over de voordelen van de behandeling.