Wat is een Indiase hoofdmassage?

Indiase hoofdmassage is gebaseerd op het oude Indian healing systeem genaamd Ayurveda. Van oorsprong is het al eeuwen oud en heeft deze massagetechniek een centrale plek in het familieleven. De massage is een heel ontspannende behandeling en kan eventueel in combinatie met verschillende oliën worden gegeven. Het is een techniek van masseren en druk uitoefenen op de rug, nek, schouders, armen, hoofd en gezicht.
Een Indiase hoofdmassage wordt zittend gegeven. Je hoeft hiervoor dus niet te gaan liggen. Indiase hoofdmassage is geschikt voor iedereen, maar in het bijzonder mensen die de de volgende klachten ondervinden:

♥ Spanning in nek en schouders
♥ Hoofdpijn klachten
♥ Verminderde haargroei
♥ Stressklachten
♥ Als je cadeau aan jezelf

Wat zijn de effecten van een Indiase hoofdmassage?

Het hoofd, de nek en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Als je gestrest bent of kwaad, dan hoopt de spanning zich op. Later kan zich dat uiten in de vorm van een stijve nek of een stijve schouder, vermoeide ogen en soms zelfs haaruitval. Bij Indian Head massage wordt er met behulp van stevige en zachte massagebewegingen voor gezorgd dat deze blokkades worden opgeheven en dat deze vervelende spanningsophopingen verlichting krijgen. Maar de effecten ervan zijn niet alleen lichamelijk, het werkt ook op psychisch niveau. Doordat je geest kalmeert en ontspant wordt stress aangepakt. De massage rekent op een unieke en bijzondere manier af met de lichamelijke en geestelijke gevolgen van stress. Het hoofd en haar zijn uitzonderlijk gevoelig, aangezien het gezicht en de schedel vol zitten met zenuwuiteinden. Dit maakt ze bijzonder ontvankelijk voor aanraking. Massage van het hoofd en haar werkt daarom kalmerend en ontspannend.

Na de behandeling

Het kan zijn dat je na een Indiase hoofdmassage een of meerdere van onderstaande lichamelijke reacties ervaart. Dit is een gebruikelijke, positieve reactie op de behandeling en gaat vanzelf over.

♥ Koude en warme rillingen
♥ Slaperigheid / gapen
♥ Opkomende emoties
♥ Energiek gevoel
♥ Loskomen van afvalstoffen, bijvoorbeeld meer zweten