Wat is een Ontspanningsmassage?

Ontspanningsmassage is een lichaamsmassage op de huid, waarbij een warme massageolie met etherische oliën worden gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren.  Dit is de klassieke lichaamsmassage waar de meesten mensen bekend mee zijn.

Hoe ziet een ontspanningsmassage eruit?

Bij deze lichaamsmassage draait het om ontspanning, zoals de naam al zegt. Je bent vrij om vooraf aan te geven welke delen van het lichaam je extra aandacht wilt geven. Misschien vind je de rug belangrijker dan de benen vanwege een kantoorbaan. Of juist andersom, omdat je veel wandelt en je benen vermoeid zijn. Elke massage is anders, je bepaalt zelf of je een algehele ontspanningsmassage of een gedeeltelijke massage wilt.  Na afloop is er tijd om rustig bij te komen en wat te drinken.

Er wordt meestal niet gesproken tijdens een ontspanningsmassage. Op de achtergrond klinkt rustige muziek en de lichaamsdelen die we niet behandelen worden bedekt met zachte handdoeken. Ik werk met een verwarmde massagetafel met een infrarood-deken, waardoor je spieren ontspannen en de doorbloeding in je lichaam toeneemt.

Wil je meer algemene informatie over de lichamelijke voordelen? Kijk dan eens op de website van dokterdokter.nl.