REIKI MASSAGE

WAT IS REIKI?

Het woord Reiki komt uit Japan en betekent “universele levensenergie”. Het is een eeuwenoude natuurlijke methode ter ondersteuning van de reguliere geneeskunde of therapieën, waarbij energie wordt doorgegeven via de handen van de Reiki behandelaar. Reiki is het doorgeven van universele levensenergie en het stimuleert het zelf genezend vermogen. 

WAT IS KLASSIEKE ONTSPANNINGSMASSAGE?

Klassieke ontspanningsmassage is een lichaamsmassage op de huid, waarbij een warme massageolie met etherische olie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Deze massage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren.

REIKI MASSAGE

Een Reiki massage is een combinatie van Reiki en klassieke ontspanningsmassage. Bij Reiki massage draait het om ontspanning, steunt je fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Je bent vrij om vooraf de Reiki massage aan te geven wat je wensen zijn en welk deel van het lichaam je extra aandacht wilt geven. Er wordt meestal niet gesproken tijdens een Reiki massage. Op de achtergrond klinkt rustige muziek en de lichaamsdelen die we niet behandelen worden bedekt met zachte handdoeken. Ik werk met een verwarmde massagetafel met een infrarood-deken, waardoor je spieren ontspannen en de doorbloeding in je lichaam toeneemt. Na afloop is er tijd om rustig bij te komen en wat te drinken.