Wat is voetreflextherapie?

Voetreflextherapie of reflexologie komt oorspronkelijk uit het oude Egypte, China en India, maar werd rond 1900 in het Westen geïntroduceerd. Bij voetreflextherapie werken we verschillende drukpunten zones op de voeten die overeenkomen met plekken in je lichaam. Door druk op een zone te zetten kunnen we de voet verbinden met je organen, klieren, spieren of hele lichaamsdelen zoals je hoofd. De bedoeling is om een zwak gedeelte van het lijf te laten herstellen of het te versterken, zodat je lichaam beter is staat is zichzelf te genezen.

We willen de effecten van stress en spanningen in je lichaam en spieren verminderen. Door de voet te masseren ontspannen andere delen van je lichaam, worden blokkades opgeheven en verbetert de doorbloeding. Eigenlijk kan je zeggen dat voetreflextherapie het lichaam weer terug in balans brengt. Door een verzwakte plek te herstellen, kan het hele lijf herstellen en tot rust komen. Hierdoor voel je je fitter en kan je beter omgaan met stressvolle situaties.

Voor wie is voetreflextherapie?

Voetreflextherapie is een natuurlijk en veilige therapie voor allerlei lichamelijke klachten. We kijken niet alleen samen naar de klacht, maar ook naar je manier van leven. Eet je gezond, sport je voldoende (of te veel) en welke situaties in je leven geven de meeste stress. Wat kunnen we daaraan doen met de therapie en wat kan je wellicht zelf nog veranderen?

Deze vorm van drukpunten massage gebruiken we vaak bij slaapstoornissen, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, menstruatiepijn, chronisch klachten en tegen stress en depressie. Ook bij baby’s worden bepaalde technieken toegepast om klachten te verhelpen. Daarnaast is een voetmassage natuurlijk ook erg lekker, dus ook geschikt als cadeautje aan jezelf of aan anderen. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten en de kosten vind je op de tarieven pagina.

Ben je fanatiek sporter of hardloper en wil je meer informatie over de voordelen van voetreflextherapie? Kijk dan eens naar dit interessante blogartikel van Floor Tuinstra over voetreflexologie.